Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πάτημα Χαλανδρίου
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Πάτημα Χαλανδρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με κατεύθυνση προς το Πάτημα Βριλησσίων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατάφεραν γρήγορα να την θέσουν υπό έλεγχο.
53
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στις 19:10 την Πέμπτη σε δασική έκταση στο Πάτημα Χαλανδρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με κατεύθυνση προς το Πάτημα Βριλησσίων.
Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρά τους ισχυρούς ανέμους, κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής από τις 06:00 έως τις 18:00 την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές από τις οποίες οι 22 στην Αττική. Όλες οι πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο εκτός από μία στο χωριό Τζάρα της Πρέβεζας.
Εν τω μεταξύ, ένα στρέμμα με πουρνάρια και πεύκα αποτέφρωσε φωτιά που εκδηλώθηκε, νωρίς το απόγευμα, σε αλσύλλιο που βρίσκεται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, στο ύψος της Αγίας Τριάδας.
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά υδροφόρα οχήματα, 15 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 15 άνδρες και ένα ελικόπτερο, απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Κεσαπίδη, από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικίες, αλλά ούτε και ανθρώπινες ζωές.
Επίσης, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα και καλαμιές στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, τέθηκε υπό έλεγχο από τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες που έσπευσαν στο σημείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία η δημιουργία κόμματος Σαμαρά παραδέχεται ο Πέτσας
- Ικαρία: Ανετράπη λέμβος με 80 μετανάστες – Αγνοούνται τέσσερις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του 2026 [Part IΙ]
- ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε 2χρονη και τον πατέρα της – Οι προσπάθειες να απελευθερωθεί και να επανενωθεί με τη μητέρα της
- Ρήξη αχιλλείου ο Μαρίνκοβιτς της Παρτιζάν
- Σέρρες: «Θα σε κάνω μούμια» απειλούσε τον 13χρονο η καθηγήτρια που τον φίμωσε
