Δεν θα αυξηθεί η ημερήσια παραγωγή του ΟΠΕΚ, τόνισε επισήμως ο προεδρεύων του ΟΠΕΚ
Ο προεδρεύων του ΟΠΕΚ υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Σακίμπ Χελίλ, απέκλεισε το ενδεχόμενο το διεθνές καρτέλ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του, τονίζοντας ότι είναι διαπιστωμένη στην πράξη υπέρβαση της ήδη συμφωνημένης, κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί την 9η Σεπτεμβρίου.
93
Ο προεδρεύων του ΟΠΕΚ υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Σακίμπ Χελίλ, απέκλεισε το ενδεχόμενο το διεθνές καρτέλ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του, τονίζοντας ότι είναι διαπιστωμένη στην πράξη υπέρβαση της ήδη συμφωνημένης, κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια.
«Προς το παρόν, η προσφορά είναι ανώτερη της ζήτησης» του προϊόντος, τόνισε επίσης ο αξιωματούχος.
Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι το Ιράκ αύξησε την πετρελαϊκή παραγωγή του, όπως και το ότι άνοδο της δικής της υποσχέθηκε από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία, περίπου κατά 300 χιλιάδες βαρέλια «μαύρου χρυσού» καθημερινά.
Την 9η Σεπτεμβρίου αναμένεται ο ΟΠΕΚ να αξιολογήσει την τότε επικρατούσα κατάσταση στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές, με στόχο την «σταθεροποίησή τους», δήλωσε καταλήγοντας ο Αλγερινός προεδρεύων του καρτέλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στο Australian Open
- Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
