Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια για την 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Η Γαλλία τιμώμενη χώρα στη φετινή 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εγκαίνια για την 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ανοιξε η αυλαία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της συμπρωτεύουσας. Η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, ενώ υπάρχει θεματικό αφιέρωμα στο πολιτικό βιβλίο.

103

Ανοιξε την Πέμπτη η αυλαία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της συμπρωτεύουσας, στην οποία συμμετέχουν 500 εκδότες από 49 χώρες. Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μ.Τζίμας. Η Γαλλία τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, θεματικό αφιέρωμα στο πολιτικό βιβλίο.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος και εγκαινίασε την 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου τόνισε την ενεργή στήριξη του υπουργείου του τόσο στη φετινή διοργάνωση όσο και μελλοντικά.

«Η συμμετοχή μας σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποικοδομητικής συνεργασίας του Υπουργείου με την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στην προσέλκυση νέου αναγνωστικού κοινού και να διαδώσουμε την πνευματική παραγωγή των φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης και την προβολή των τοπικών τους ιδιαιτεροτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας.

Η τιμώμενη χώρα της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου είναι η Γαλλία, ενώ το φετινό θεματικό αφιέρωμα θα γίνει στο πολιτικό βιβλίο, που περιλαμβάνει 1400 τίτλους.

Από το βήμα των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της HELEXPO AE, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε ότι η 5η ΔΕΒΘ αποτελεί μια ξεχωριστή αφορμή χαράς και ικανοποίησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς η φετινή διοργάνωση ξεπερνά κάθε προηγούμενη σε διεθνείς συμμετοχές και σε υψηλότατου επιπέδου παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλοδοξεί να καταγραφεί στην Ιστορία της διοργάνωσης όχι μόνο ως η μεγαλύτερη και πιο διεθνής, αλλά και ως η πλέον επιτυχημένη και δημοφιλής.

Ο κ. Θωμόπουλος εξήρε, επίσης, το σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, ως τελικός δικαιούχος στη διαχείριση των κονδυλίων και τον σχεδιασμό του Υπουργείου να δώσει έμφαση στα θέματα των υποδομών Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024