103

Ανοιξε την Πέμπτη η αυλαία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της συμπρωτεύουσας, στην οποία συμμετέχουν 500 εκδότες από 49 χώρες. Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μ.Τζίμας. Η Γαλλία τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, θεματικό αφιέρωμα στο πολιτικό βιβλίο.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος και εγκαινίασε την 5η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου τόνισε την ενεργή στήριξη του υπουργείου του τόσο στη φετινή διοργάνωση όσο και μελλοντικά.

«Η συμμετοχή μας σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποικοδομητικής συνεργασίας του Υπουργείου με την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στην προσέλκυση νέου αναγνωστικού κοινού και να διαδώσουμε την πνευματική παραγωγή των φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης και την προβολή των τοπικών τους ιδιαιτεροτήτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας.

Η τιμώμενη χώρα της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου είναι η Γαλλία, ενώ το φετινό θεματικό αφιέρωμα θα γίνει στο πολιτικό βιβλίο, που περιλαμβάνει 1400 τίτλους.

Από το βήμα των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της HELEXPO AE, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, τόνισε ότι η 5η ΔΕΒΘ αποτελεί μια ξεχωριστή αφορμή χαράς και ικανοποίησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς η φετινή διοργάνωση ξεπερνά κάθε προηγούμενη σε διεθνείς συμμετοχές και σε υψηλότατου επιπέδου παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλοδοξεί να καταγραφεί στην Ιστορία της διοργάνωσης όχι μόνο ως η μεγαλύτερη και πιο διεθνής, αλλά και ως η πλέον επιτυχημένη και δημοφιλής.

Ο κ. Θωμόπουλος εξήρε, επίσης, το σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, ως τελικός δικαιούχος στη διαχείριση των κονδυλίων και τον σχεδιασμό του Υπουργείου να δώσει έμφαση στα θέματα των υποδομών Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο