Για «ξεπούλημα της ΔΕΗ», μιλά η ΓΕΝΟΠ με αφορμή την ένταξη της μονάδας της Endesa
Για «ξεπούλημα της ΔΕΗ» κατηγόρησαν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αφορμή την απόφαση για μετατροπή της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Endesa από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό. Σε διαμαρτυρία τους έξω από το ΥΠΑΝ οι εργαζόμενοι μιλούσαν για απαξίωση της ΔΕΗ, προς όφελος συμφερόντων ιδιωτών.
93
Για «ξεπούλημα της ΔΕΗ» κατηγόρησαν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, οι οποίο συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξαν από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του υπουργείου να μετατρέψει την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» από αυτοπαραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας, σε αυτοπαραγωγό και συμπαραγωγό, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην εταιρία να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και να τη διαθέτει στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας.
Οι εργαζόμενοι, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησαν ότι, με τις ενέργειές της, «απαξιώνει τη ΔΕΗ, εξυπηρετώντας συμφέροντα ιδιωτών».
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Σταμέλος, ενώ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Φίλιππο Σαχινίδη.
Εξαιτίας της συγκέντρωσης παρέμεινε για περίπου μία ώρα κλειστό το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Μεσογείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]
- Μαρσέιγ – Λίβερπουλ 0-3: Διπλό στη Μασσαλία και τετράδα για τους Reds
- Μπάγερν-Ουνιόν 2-0: Οι Γερμανοί «αγκάλιασαν» τη δεύτερη θέση με υπογραφή Χάρι Κέιν
- Αταλάντα – Μπιλμπάο 2-3: «Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης η ομάδα του Βαλβέρδε
- Ρούτε: Διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «θα είναι στο πλευρό» των ΗΠΑ
- Δημοσκόπηση: Η «επιρροή» του Αλέξη Τσίπρα στους δυνητικούς ψηφοφόρους του «κόμματος Καρυστιανού»


