
Οργισμένος όχλος έκαψε ζωντανούς 11 υπόπτους για μαγεία στην Κένυα
Έντεκα άνθρωποι, που θεωρούνταν μάγοι, κάηκαν ζωντανοί από όχλο σε περιοχή της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας την Τετάρτη. Επρόκειτο για οκτώ γυναίκες και τρεις άνδρες ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, πυρπολήθηκαν και οι κατοικίες τους.
95
Έντεκα άνθρωποι, που θεωρούνταν μάγοι, κάηκαν ζωντανοί από όχλο σε περιοχή της δυτικής Κένυας, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας την Τετάρτη.
Επρόκειτο για οκτώ γυναίκες και τρεις άνδρες ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, πυρπολήθηκαν και οι κατοικίες τους. Όλοι ήταν ηλικίας άνω των 80 ετών.
Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήθος είχε ένα κατάλογο και επέλεξε ένα προς ένα τα θύματα. Αφού τα έσυρε έξω από το σπίτι τους, τα έκαψε και πυρπόλησε τα σπίτια τους. Οι συγγενείς των θυμάτων διέφυγαν και κρύβονται.
Μάλιστα, κάποιοι χωρικοί δήλωσαν ότι αφορμή ήταν ένα βιβλίο που βρέθηκε σε σχολείο και περιείχε λεπτομέρειες από συνάντηση μάγων όπως και τα ονόματα όσων θα τους γίνονταν μάγια στο μέλλον.
Οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες είναι αρκετά ισχυρές στη επαρχία Νιάνζα της Κένυας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Το BBC σημειώνει ότι αν και στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που δολοφονήθηκαν ή εξοστρακίστηκαν από τις κοινότητας επειδή θεωρούνταν μάγοι, είναι η πρώτη φορά που θανατώνονται τόσοι πολλοί άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
