Πάνω από τα 127 δολάρια διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου
Πάνω από τα 127 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, αν και είχε παρουσιάσει διακυμάνσεις μέσα σρτην ημέρα, καθώς εκτιμάται ότι το επόμενο δίμηνο θα αυξηθεί η προσφορά από την Αγκόλα, το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία.
27
Πάνω από τα 127 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, αν και είχε παρουσιάσει διακυμάνσεις μέσα σρτην ημέρα, καθώς εκτιμάται ότι το επόμενο δίμηνο θα αυξηθεί η προσφορά από την Αγκόλα, το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία.
Τον Ιούλιο, η Αγκόλα προγραμματίζει την έναρξη αποστολής φορτίων ενός νέου μίγματος αργού πετρελαίου, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά περίπου 90.000 βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα, η παραγωγή αργού πετρελαίου από το Ιράκ αυξήθηκε σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, στα υψηλότερα φετινά επίπεδά της.
Η Σαουδική Αραβία, κατέστησε, τέλος, γνωστό ότι έχει αυξήσει την παραγωγή της, από τις 10 Μαΐου, κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα και από τον επόμενο μήνα θα διαθέτει 9,45 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά από σχετική αίτηση από πελάτες της.
Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού κινήθηκε, αρχικά, ανοδικά τη Δευτέρα, έπειτα από το νέο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την περασμένη Παρασκευή (127,82 δολάρια).
Ωστόσο, το μεσημέρι, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιουνίου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κάτω από τα 126 δολάρια, στα 125,93 δολάρια, χάνοντας 36 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.
Τελικά διαμορφώθηκε στα 127,05 δολάρια, κερδίζοντας σε σχέση με την Παρασκεύη 76 σεντς.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού τύπου Μπρεντ έχανε, το μεσημέρι, 75 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, υποχωρώντας στα 124,47 δολάρια. Διαμορφώθηκε στο κλείσιμο της ημέρας στα 125,06 δολάρια, κερδίζοντας 7 σεντς σε σχέση με την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
