Μηνύματα για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου
Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τα ιδανικά της δημοκρατίας είναι συνεχής.
30
Μηνύματα με αφορμή τη συμπλήρωση 41 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα, τονίζοντας ότι ο αγώνας για τα ιδανικά της δημοκρατίας είναι συνεχής.
«Θυμόμαστε τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τις δολοφονίες, την ανελευθερία στην χώρα μας και την καταπάτηση δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων» δήλωσε, με αφορμή την μαύρη επέτειο της δικτατορίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Ο αγώνας για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα είναι πάντα επίκαιρος. Μπορεί να αλλάζει μορφές, ανάλογα με τις περιόδους, αλλά είναι πάντα επίκαιρος και σίγουρα είναι επίκαιρος σήμερα που πλήττονται οι θεσμοί και τα δικαιώματα και η κοινωνική συνοχή καταπατούνται με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης» κατέληξε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967 είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα που αποδείχνουν ότι η κυριαρχία του κεφαλαίου και η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι ο κίνδυνος για τα λαϊκά δικαιώματα.
Ο Συνασπισμός υπογραμμίζει ότι το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς συμμετοχής των πολιτών είναι στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτό.
«Με αφορμή τη επέτειο του πραξικοπήματος στην Ελλάδα το 1967 η κυπριακή κυβέρνηση απονέμει φόρο τιμής στους αγωνιστές της αντίστασης σε Ελλάδα και Κύπρο, που υπερασπίστηκαν αρχές και αξίες και πάλεψαν θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους για να αποτρέψουν την τραγωδία του δίδυμου εγκλήματος, που διενεργήθηκε σε βάρος του Κυπριακού λαού το 1974», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανοί καταναλωτές: Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς στις αγορές τροφίμων
- ΗΠΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες του 2025
- Έρχεται shrinkflation και στο πασχαλινό καλάθι
- Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει θλίψη για την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Μινεάπολη: Διαδηλωτές κατηγορούνται πως επιτέθηκαν σε πράκτορα – Ένας φέρεται να του δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο
