
Μείωση 77% στα καθαρά κέρδη της Bank of America στο α΄τρίμηνο
Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μειώθηκαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, καθώς τα κεφάλαια που έχει αφήσει στην άκρη η Bank of America για να καλύψει επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα 6,01 δισ. δολάρια.
27
Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο μειώθηκαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, καθώς τα κεφάλαια που έχει αφήσει στην άκρη η Bank of America για να καλύψει επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα 6,01 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,21 δισ. δολάρια ή 23 σεντς ανά μετοχή, από 5,26 δισ. δολάρια ή 1,16 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2007.
Η κερδοφορία της Bank of America διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, οι οποίοι, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν 41 σεντς ανά μετοχή.
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6% σε 17,3 δισ. δολάρια. Τα κέρδη στη μονάδα καταναλωτών και μικρών επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 59% σε 1,09 δισ. δολάρια και τη μονάδα επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής κατά 92% στα 115 εκατ. δολάρια.
Η μετοχή της BoA υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο κατά 8,1% στα 38,56 δολάρια, έναντι πτώσης 1,6% για την JPMorgan και 27% για την Citigroup.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρόμος στη Μασαχουσέτη: Άνδρας άρχισε να πυροβολεί στη μέση του δρόμου – 11 τραυματίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 13 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ροντινέι: «Θα δώσω και τη ζωή μου για τον Ολυμπιακό»
- Παράσυρση πεζού από μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ
- Πέθανε ο Ηρακλής Κοτζιάς σε ηλικία 88 ετών

