
Υποχώρηση του παγκοσμίου εμπορίου «βλέπει» ο ΠΟΕ
Η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου θα υποχωρήσει στο 4,5% αυτό το έτος -από το 8,5% το 2006 και το 5,5% το 2007-, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).
53
Η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου θα υποχωρήσει στο 4,5% αυτό το έτος -από το 8,5% το 2006 και το 5,5% το 2007- σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).
Όμως, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΠΟΕ και την πρώτη τους πρόβλεψη για το τρέχον έτος, ο κυκλώνας που έχει προκληθεί στη διεθνή οικονομία και η υποχώρηση της ανάπτυξης σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες, δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής το εμπόριο.
Οι προβλέψεις του ΠΟΕ στηρίζονται στις προσδοκίες ότι η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής θα ανέλθει στο 2,6% το τρέχον έτος και θα περιλαμβάνει οικονομική ανάπτυξη 1,1% στις ανεπτυγμένες χώρες και πάνω από 5% στις αναπτυσσόμενες χώρες.
«Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και προβλήματα σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία. Πάντως, μέχρι τώρα, ο κυκλώνας που έπληξε τις οικονομικές αγορές, η σημαντική αύξηση των τιμών και η επιβράδυνση στις ανεπτυγμένες οικονομίες δεν έχουν οδηγήσει στη διάσπαση του εμπορίου», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΕ Πασκάλ Λαμί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίρεται η ασυλία των 13 του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θύματα και απροστάτευτοι δηλώνουν οι εγκαλούμενοι που ζήτησαν την άρση
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Λαζαράκου: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ – H προειδοποίηση για crypto
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά
- Γυναικοκτονία στους Αμπελόκηπους: Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του με σφυρί – «Εδρασα εν βρασμώ»
- Για όλα φταίει το «επώνυμο», λέει ο Καραμανλής – Δηλώνει αθώος και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πολιτευτεί
- Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια της μηχανής και ο διαχειριστής του δικύκλου


