Αίτηση κατέθεσε η OTE-Estate για άδεια λειτουργίας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα
Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, OTE-Estate, κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητωντας την έκδοση άδειας λειτουργίας εταιρείας επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΠ). Αν εγκριθεί, η «προίκα» της νέας εταιρείας σε ακίνητα θα ξεπερνά τα 250. εκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος.
93
Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, OTE-Estate, κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας την έκδοση άδειας λειτουργίας εταιρείας επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΠ). Αν εγκριθεί, η «προίκα» της νέας εταιρείας σε ακίνητα θα ξεπερνά τα 250. εκ. ευρώ.
Η επιλογή αυτή, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου για την αξιοποίηση του μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.
Ειδικότερα, ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ (ΟΤΕ ΑΕ), σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αναφέρονται στην είσοδο του ΟΤΕ στην αγορά real estate, ανακοίνωσε ότι:
«Η θυγατρική του εταιρεία ΟΤΕ-Estate κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 10/4/2008 αίτημα έκδοσης άδειας λειτουργίας Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).»
»Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου ΟΤΕ για την ανάδειξη της αξίας του μεγάλου χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει η ΟΤΕ-Estate, στρατηγική που έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μέσω των δελτίων τύπου και των εταιρικών παρουσιάσεων της εταιρείας.»
»Η αξία των ακινήτων που θα εισφερθούν στην ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρεται και στα εν λόγω δημοσιεύματα, δεν θα είναι μικρότερη από 250 εκατομμύρια ευρώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα
- Ελλάδα – Ουγγαρία 12-15: «Καθίζηση» στο 2ο ημίχρονο και αποκλεισμός από τον τελικό για την Εθνική (vid)
- Ενοίκια: Ο χάρτης των τιμών και οι περιοχές [πίνακες]