
Νέες κινητοποιήσεις κατοίκων της Σταυρούπολης για τον ΟΚΑΝΑ
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη μεταφορά των μονάδων απεξάρτησης στα νοσοκομεία. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή, οπότε κάτοικοι και δημοτική αρχή θα συγκεντρωθούν μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ.
28
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη μεταφορά των μονάδων απεξάρτησης στα νοσοκομεία. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή, οπότε κάτοικοι και δημοτική αρχή θα συγκεντρωθούν μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ.
Ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των προγραμμάτων απεξάρτησης και στη διασπορά των μονάδων χορήγησης μεθαδόνης στα νοσοκομεία.
«Εμείς λέμε ότι οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τους εξαρτημένους πολίτες τους. Για τους κατοίκους της Σταυρούπολης λέμε ναι. Όχι όμως στους τοξικομανείς που έρχονται από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται στη Σταυρούπολη, σε καθημερινή βάση, ασθενείς από τη Λάρισα ή την Κομοτηνή», είπε ο κ. Σερασίδης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Γιώργος Φωτεινόπουλος, τόνισε πως οι εξαρτημένοι θα μπουν στα νοσοκομεία σύντομα, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας.
«Η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη στιγμή πέντε μονάδες, δεν μπορούμε να κάνουμε σε κάθε δήμο μονάδα. Προχωράει το σχέδιο δράσης του υπουργείου και σύντομα οι εξαρτημένοι θα μπουν στα νοσοκομεία» είπε ο κ. Φωτεινόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Από την έντονη κινητικότητα στην ακινησία – Το σοκαριστικό βίντεο των 12 δευτερολέπτων
- LIVE: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν με ή χωρίς τον Βανς; – Σύγχυση, καθώς ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον… Τραμπ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
