
Έντεκα δισ. στερλίνες προσφέρει η RWE για την εξαγορά της British Energy
Αρχική προσφορά, ύψους σχεδόν 700 πενών ανά μετοχή σε μετρητά, κατέθεσε ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE για την εξαγορά του ομίλου πυρηνικών British Energy, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη.
27
Αρχική προσφορά, ύψους σχεδόν 700 πενών ανά μετοχή σε μετρητά, κατέθεσε ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE για την εξαγορά του ομίλου πυρηνικών British Energy, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προσφορά της RWE αποτιμά την αξία της βρετανικής εταιρείας στα 11 δισ. στερλίνες ή 21,7 δισ. δολάρια.
Η British Energy είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο πως συζητά με διάφορες εταιρείες για μια πιθανή συμφωνία.
Ενδιαφέρον για την εταιρεία έχει εκδηλώσει και η Electricite de France, η οποία ωστόσο εξετάζει την απόκτηση ενός μεριδίου της British Energy.
Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας ενέργειας ενισχύθηκε την Πέμπτη έως και 4,8% στις 735 πένες, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται κοντά 7,5 δισ. στερλίνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»

