
Αθώωση των βαθμολογητριών που κατηγορούνται για νόθευση γραπτών ζητούν ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ
Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των οκτώ βαθμολογητριών, οι οποίες κατηγορούνται για νόθευση αποτελεσμάτων στα γραπτά των Αγγλικών, στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις. Την αθώωσή τους ζητούν ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
43
Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των οκτώ βαθμολογητριών, οι οποίες κατηγορούνται για νόθευση αποτελεσμάτων στα γραπτά των Αγγλικών, στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Να σταματήσει η ποινική τους δίωξη ζήτησαν τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν την αθώωση των βαθμολογητριών από κάθε κατηγορία και την ανάκληση του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το οποίο οι οχτώ παραπέμπονται για πλαστογραφία, ενώ η πρόεδρος του εμπλεκόμενου βαθμολογικού κέντρου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.
«Προσβάλλεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Γρηγόρης Καλομοίρης, υποστηρίζονταςότι οι πραγματικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο υπεράσπισης μίας εκ των βαθμολογητριών, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ προκύπτουν ευθύνες για τον υπεύθυνο του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις στην ξένη γλώσσα, που φαίνεται να έδωσε σχετική εντολή, ο οποίος ωστόσο δεν εκλήθη ποτέ να εξεταστεί ως μάρτυρας. «Υπήρξαν παραλείψεις από τη δικαιοσύνη, η οποία καμιά φορά έχει τα μάτια μισάνοιχτα» είπε χαρακτηριστικά.
Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ εξέφρασαν τη συνδικαλιστική και νομική υποστήριξή τους στις κατηγορούμενες συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας ότι η όποια παραβίαση των βαθμολογιών έγινε υπό καθεστώς πίεσης και μετά από «άνωθεν εντολή». Σε ένδειξη αλληλεγγύης, κηρύσσουν για την Πέμπτη τρίωρη στάση εργασίας (9-12 το πρωί) και καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Πάντως, ενδέχεται να μην εκδικαστεί η υπόθεση, εξαιτίας της αποχής από τα καθήκοντά τους που έχουν κηρύξει οι δικηγόροι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Από την έντονη κινητικότητα στην ακινησία – Το σοκαριστικό βίντεο των 12 δευτερολέπτων
- LIVE: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν με ή χωρίς τον Βανς; – Σύγχυση, καθώς ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον… Τραμπ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
