Ανοδο κατά 1,29% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.809,13 μονάδες, με άνοδο 1,29%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 497,4 εκατομμύρια ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 209 ενισχύθηκαν, 58 υποχώρησαν και 32 παρέμειναν αμετάβλητες.
93
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.809,13 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,29%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 497,4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 113,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 2,34%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,68% και των Ασφαλειών σε ποσοστό 0,71%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Πρώτων υλών σε ποσοστό 4,87%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 3,63%, των Μέσων Ενημέρωσης κατά 2,81% και των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,76%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,54%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,44% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,69%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΕΓΕΚ (Κ)+17,86%, Μεσοχωρίτης +16,67% και Vivere +15,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Μπουτάρης (Π) -9,59%, Κατσέλης -7,01% και Ιπποτούρ (Κ) -6,25%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 209 ενισχύθηκαν, 58 υποχώρησαν και 32 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Αντετοκούνμπο γιατί είναι ταπεινός»
- ΕΟ ΚΚΕ για Γροιλανδία: Απαράδεκτες οι απειλές των ΗΠΑ, συνένοχοι ΕΕ και ΝΑΤΟ
- Δύο γρήγορα γκολ για τη Μπόντο κόντρα στη Σίτι (vids)
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»