30

Σε ανθρώπινα λάθη, σύμφωνα άλλωστε και με την αρχική εκτίμηση, αποδίδει ο ΟΣΕ τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 74 λίγο έξω από τη Λάρισα.

Το ατύχημα είχε συμβεί στις 8 Μαρτίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις επιβάτες, ενώ άλλοι 22 είχαν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο.

Το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης συμβάντων αποδίδει ευθύνες για παραλείψεις ως προς τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους σταθμάρχες Παλαιοφάρσαλου και Μεζούρλου.

Ο πρώτος σταθμάρχης είχε δώσει λανθασμένη εντολή στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας και ο δεύτερος δεν χρησιμοποίησε όπως έπρεπε το σύστημα σηματοδότησης.

Ο σταθμάρχης Μεζούρλου τέθηκε εκτός υπηρεσίας μετά το ατύχημα, ενώ ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου έχει κληθεί σε απολογία από το Πειθαρχικό του Οργανισμού.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ