
Δύο νεκροί στις συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών με την αστυνομία στην Τουρκία
Συνεχίστηκαν την Κυριακή, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, τα επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και την τουρκική αστυνομία, τα οποία, μέχρι στιγμής, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο άτομα στη πόλη Βαν και στην Γιουκσεκόβα. Εκατοντάδες οι τραυματίες από τις δύο πλευρές.
95
Συνεχίστηκαν την Κυριακή, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, τα επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους διαδηλωτές και την τουρκική αστυνομία, τα οποία, μέχρι στιγμής, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο άτομα.
Αργά του βράδυ του Σαββάτου ένας Κούρδος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις των Κούρδων διαδηλωτών με τους αστυνομικούς στην πόλη Βαν.Αλλος έναςδιαδηλωτής σκοτώθηκεστην Γιουκσέκοβα, νωρίς την Κυριακή.
Εκατοντάδες Κούρδοι αλλά και αστυνομικοί τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Μόνο την Κυριακή ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 100.
Την ίδια στιγμή, στη Γιουκσέκοβα, η αστυνομία διέλυσε με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στον αέρα το πλήθος των Κούρδων που διαδήλωναν για τον θάνατο του διαδηλωτή στην πόλη τους. Η αστυνομία επενέβη όταν οι Κούρδοι άρχισαν να τραγουδούν υπέρ των ανταρτών του PKK και του Αμπντουλάχ Οτζαλάν με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες κατά της αστυνομίας..
Στην πόλη, τα καταστήματα παρέμειναν σχεδόν όλα κλειστά.
Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι στην πόλη βρίσκονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας όπως και στρατιώτες.
Πολλοί από τους διαδηλωτές ανήκουν στο φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας το οποίο απειλείται από τις τουρκικές Αρχές με κλείσιμο λόγω των σχέσεων του με το PKK.
Χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν και στην Κωνσταντινούπολη για το εορτασμό του Νεβρόζ, του κουρδικού νέου έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος
- Ανησυχία για την Κούβα – Το νέο σχέδιο του ΟΗΕ για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών