27

Σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας, ύψους 100 δισ. δολαρίων, στον ισπανικό τομέα υπηρεσιών κοινής ωφελείας, η οποία θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το ενεργειακό τοπίο στην Ευρώπη, βρίσκονται γαλλικές και ισπανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η Electricite de France συζητά το ενδεχόμενο υποβολής κοινής προσφοράς με την ισπανική κατασκευαστική Actividades de Construcci&243;n y Servicios, τόσο για την απόκτηση της Ibredrola όσο και της Union Fenosa, των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κοινής ωφελείας στην Ισπανία.

Συμπεριλαμβανομένου του χρέους των δύο εταιρειών, η συνολική αξία των δύο συναλλαγών θα ανέλθει τουλάχιστον σε 134 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία δεν είναι ακόμη καθόλου σίγουρη, δεδομένου ότι η EdF ελέγχεται από το γαλλικό κράτος και η ισπανική κυβέρνηση βλέπει με καχυποψία τη δραστηριοποίηση γαλλικών εταιρειών στον ισπανικό ενεργειακό τομέα.

Εκπρόσωποι των ισπανικών ομίλων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της EdF δήλωσε πως η εταιρεία είναι πρόθυμη να «διαδραματίσει ένα ρόλο» στην αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα της Ισπανίας, εφόσον οι ισπανικές αρχές δεχθούν θετικά μια τέτοια κίνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ