
Πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρεία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ασφαλιστική εταιρεία καθώς ζήτησε και πήρε, για τη σύναψη ασφάλειας ζωής πολίτη, το απολυτήριο στρατού στο οποίο αναφέρονται οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.
96
Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ασφαλιστική εταιρεία καθώς ζήτησε και πήρε, για τη σύναψη ασφάλειας ζωής πολίτη, το απολυτήριο στρατού στο οποίο αναφέρονται οι σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Ειδικότερα, πολίτης θέλησε να συνάψει ασφαλιστήριο ζωής και του ζητήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία να προσκομίσει αντίγραφο του απολυτηρίου στρατού, κάτι το οποίο έκανε.
Παρά την παρέλευση δύο μηνών δεν είχε καταρτιστεί το ασφαλιστήριο ζωής και ο πολίτης επισκέφθηκε τα γραφεία της ασφαλιστικής, όπου υπάλληλός της, του δήλωσε ότι «δεν τον ασφαλίζουν γιατί είναι ομοφυλόφιλος».
Ο ίδιος, ζήτησε από την ασφαλιστική να του απαντήσει εγγράφως με την εταιρεία να λέει ότι δεν μπορεί να προβεί στη σύναψη ασφάλειας ζωής και η απόφασή της στηρίζεται σε ιατρικά και στατιστικά δεδομένα, καθώς και στην «πάγια τακτική» που ακολουθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η Αρχή κάλεσε την εταιρεία, μετά από αίτημα του πολίτη, να παρέχει εξηγήσεις και εκείνη επικαλέστηκε το απολυτήριο στρατού του πολίτη, σύμφωνα με το οποίο απαλλάχτηκε των στρατιωτικών του υποχρεώσεων με Ι5, λόγω της «διαταραχής της σεξουαλικής ταυτότητας σε άτομο με χαρακτηρολογική εκτροπή».
Σύμφωνα με την επιτροπή για την στρατιωτική απαλλαγή δεν προκύπτει «υπαρκτή βλάβη της υγείας».
Ακόμη, αναφέρει η Αρχή ότι ο πολίτης δεν κλήθηκε από την εταιρεία να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, αλλά ούτε προσκόμισε κάποιο στοιχείο που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς της, ότι η άρνησή της στηρίζεται σε ιατρικά και στατιστικά δεδομένα.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
- Super League 2: Σωτηρία για την Ελλάδα Σύρου και την Athens Kallithea (0-0), υποβιβάστηκε το Αιγάλεω (3-2)
- Διαπραγματεύσεις με τον Ιράν με ή χωρίς τον Βανς; – Σύγχυση, καθώς ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τον… Τραμπ
- Οι ενδεκάδες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play-off
- Ερωτήματα για θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη – Η σύζυγος του 64χρονου θύματος στο in
- Nonnamaxxing – Μήπως οι Iταλίδες γιαγιάδες κρατούν το μυστικό μιας μακράς και ευτυχισμένης ζωής;
