Προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου για τις δηλώσεις Ε9
Προθεσμία 20 ημερών, έως τις 31 Μαρτίου, έχουν οι φορολογούμενοι για να δηλώσουν τις αλλαγές στην ακίνητη περιουσία τους κατά τη διάρκεια του 2007, αλλά και να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει σε παλαιότερες δηλώσεις Ε9.
27
Προθεσμία 20 ημερών, έως τις 31 Μαρτίου, έχουν οι φορολογούμενοι για να δηλώσουν τις αλλαγές στην ακίνητη περιουσία τους κατά τη διάρκεια του 2007, αλλά και να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει σε παλαιότερες δηλώσεις Ε9.
Η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικών και τροποποιητικών δηλώσεων ακίνητης περιουσίας Ε9 εκπνέει στις 31 Μαρτίου και με βάση τα στοιχεία ακινήτων που έχουν δηλώσει στα Ε9 οι φορολογούμενοι, θα προχωρήσει η Εφορία στη βεβαίωση του ακριβούς φόρου κατοχής ακινήτου που αντιστοιχεί σε κάθε πολίτη.
Με τον φόρο κατοχής ακινήτων καταργήθηκε ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που επιβάρυνε 40.000 μεγαλοϊδιοκτήτες, και έτσι τώρα φόρο πληρώνουν όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι οι ιδιοκτήτες.
Από το νέο φόρο απαλλάσσεται μόνο η κύρια κατοικία κάθε νοικοκυριού επιφάνειας έως 200 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ. Το αφορολόγητο αυτό όριο δεν ισχύει για το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας κάθε νοικοκυριού, αλλά μόνο για μία κατοικία.
Αλλη αδικία του νέου φόρου είναι ότι επιβάλλεται με ελάχιστο ποσό 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε τον φόρο κατοχής όχι μόνο σε όσους έχουν πλήρη κυριότητα και επικαρπία σε ακίνητα, αλλά ακόμη και σε ψιλούς κυρίους.
Οι τελευταίοι, αν και δεν έχουν καμία πρόσοδο από το ακίνητο, η χρήση και το εισόδημα από την ενοικίαση του ακινήτου ανήκουν στον επικαρπωτή- θα καταβάλουν φόρο κατοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;

