Πήραν τα… λιμάνια οι αλιείς για τους περιορισμούς στο ψάρεμα που επιβάλλει η ΕΕ
Στην παραλία της Θεσσαλονίκης «έδεσαν» τις μηχανότρατές τους δεκάδες επαγγελματίες αλιείς, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο κανονισμό της ΕΕ, που επιβάλλει περιορισμούς στο ψάρεμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλα λιμάνια της χώρας.
71
Στην παραλία της Θεσσαλονίκης «έδεσαν» τις μηχανότρατές τους δεκάδες επαγγελματίες αλιείς, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιβάλλει περιορισμούς στο ψάρεμα.
Οι ιδιοκτήτες των μηχανοτρατών -των γνωστών γρι-γρι- από την περιοχή της Νέας Μηχανιώνας παρέταξαν τα αλιευτικά τους σκάφη στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από το πρωί και σε άλλα λιμάνια της χώρας.
Σύμφωνα με το νέο κοινοτικό κανονισμό, τα γρι-γρι θα πρέπει να ψαρεύουν ακόμη πιο μακριά από τις ακτές και σε συγκεκριμένα βάθη, ενώ περιορίζεται σημαντικά και το ύψος του διχτυού που χρησιμοποιούν, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.
Ο κανονισμός τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2008, αλλά οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, καθώς η περίοδος αλιείας των γρι-γρι στην Ελλάδα αρχίζει κάθε χρόνο την 1η Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Παγώνης, δήλωσε ότι με τους νέους περιορισμούς όλοι οι ιδιοκτήτες μηχανοτρατών θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, ενώ προέβλεψε ότι θα λείψουν μεγάλες ποσότητες φρέσκου και φθηνού ψαριού από την αγορά, καθώς, όπως είπε, τα γρι-γρι αλιεύουν κυρίως σαρδέλα, γαύρο και άλλα είδη ντόπιων αφρόψαρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442