Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να παραμένει κοντά στις 4.4000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,52% στις 4.399,72 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 143,6 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε σκαρφαλώσει έως τις 4.429 μονάδες.
Το ενδιαφέρονπροσελκύει η Alpha Bank (+1,35% στα 20,96 ευρώ), η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν (+0,65% στα 31 ευρώ) καθώς και η Fourlis (+1,88% στα 20,60 ευρώ), εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους για το 2007.
Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν η τράπεζα να ανακοινώσει αύξηση 52,3% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2007 σε ετήσια βάση, χάρη στην επέκταση των χορηγήσεών της στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Μείωση 0,9% των καθαρών κερδών της Τιτάν για το 2007 προβλέπουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, καθώς οι καλές επιδόσεις στα Βαλκάνια δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις χαμηλότερες πωλήσεις στην εγχώρια και την αμερικανική αγορά.
Στο επίκεντρο και η Jumbo (+3,51% στα 19,46 ευρώ), που ανακοίνωσε αύξηση 21% των κερδών μετά φόρων στα 48,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο οικονομικό εξάμηνο της χρήσης 2007-2008.
Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,78% στα 23,40 ευρώ, μετά τα σχέδια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού για περικοπή των δαπανών για χορηγίες και διαφήμιση.
Στο επίκεντρο και η ΔΕΗ (-0,20% στα 29,84 ευρώ), καθώς σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ για να συζητήσει τα μνημόνια συνεργασίας με τον γερμανικό όμιλο RWE και τη Χαλυβουργική. Οι αποφάσεις αναβλήθηκαν και μάλλον τα μνημόνια θα εγκριθούν διά περιφοράς.
Σε αρνητικό πρόσημο, τέλος, πέρασεο ΟΤΕ (-0,79% στα 20,14 ευρώ), αν και νωρίτερα κατέγραφε κέρδη.Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και η Εθνική Τράπεζα (-0,15% στα 39,14 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,31%, ο FTSE/ASE Mid 40κατά 0,87% καιο FTSE/ASE Small Cap 80κατά0,24%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται,115ενισχύονται,94 υποχωρούν και117 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112

