27

Την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου πέφτει η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων με μειώσεις τιμών έως και 70%.

«Η τάση που έχει αναπτυχθεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια με τη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε επώνυμες αλυσίδες έχει ως αποτέλεσμα οι μεγάλοι να μπορούν να πωλούν όλο τον χρόνο και να χρησιμοποιούν τις εκπτώσεις για όσο διάστημα τις χρειάζονται, ώστε να απαλλαγούν από τα εμπορεύματα της προηγούμενης χρονιάς» λένε στα Νέα εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

«Αντίθετα, οι μικροί, με δεδομένη και τη χαμηλή ρευστότητα που έχουν, δεν είναι σε θέση να εφοδιαστούν με νέα εμπορεύματα, αν δεν εξαντλήσουν κάθε περιθώριο στο να πουλήσουν το ήδη υπάρχον εμπόρευμα που έχουν στα καταστήματά τους» προσθέτουν.

Στα είδη ένδυσης τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 50% έως 70%, στα είδη υπόδησης από 30% έως 70%, ενώ έως 50% φθάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και τα ποσοστά των εκπτώσεων για είδη σπιτιού, λευκά είδη και αξεσουάρ, ακόμα και στα ηλεκτρικά είδη.

Μεγάλες αλυσίδες επίπλωσης πραγματοποίησαν σημαντικές μειώσεις τιμών αλλά και προσφορές σε συγκεκριμένα είδη.

Επίσης, εκπτώσεις αλλά και ειδικές προσφορές συνεχίζουν να κάνουν και αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ιδίως σε παλαιότερα μοντέλα συσκευών, ενώ μεγάλες μειώσεις τιμών που ξεπερνούν το 40% συνεχίζουν να προσφέρουν οι εταιρείες οικιακού εξοπλισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ