27

Η Societe Generale σημείωσε καθαρά κέρδη 947 εκατομμύρια ευρώ το 2007, παρά τη ζημία των 4,9 δισ. ευρώ από τις «έκνομες και κεκαλυμμένες δραστηριότητες της αγοράς», όπως αναφέρει την υπόθεση του χρηματιστή Ζερόμ Κερβιέλ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα απέδωσε τη ζημιά ύψους 3,351 δισ. κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007 στην απώλεια ποσού 4,911 δισ. έχει σχέση με την απάτη την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε ο Ζερόμ Κερβιέλ.

Σε αυτή την απώλεια προστέθηκαν οι συνέπειες της κρίσης των στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου, που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ μόνο στο τέταρτο τρίμηνο και σε 2,6 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2007.

Η πτώση των κερδών σε σχέση με το 2006 είναι 82%.

Αν δεν είχε διαπραχθεί η απάτη, το καθαρό κέρδος θα ανερχόταν σε 4,167 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την διοίκηση της SocGen.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ