Έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη θα φιλοξενήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση με τίτλο «Νόστος» ξεκινά στις 4 Μαρτίου και περιλαμβάνει περίπου 70 έργα μεικτής τεχνικής και ζωγραφικής που παρακολουθούν την πορεία του ζωγράφου από το 1980 έως σήμερα.
91
Μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση με τίτλο «Νόστος» ξεκινά στις 4 Μαρτίου και περιλαμβάνει περίπου 70 έργα μεικτής τεχνικής και ζωγραφικής που παρακολουθούν την πορεία του ζωγράφου από το 1980 έως σήμερα.
Τα έργα είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα από πολυσυζητημένες ενότητες της γνώριμης δουλειάς του, όπως το «Αλφάβητο 24 + 1 Γράμματα», «Έπεα πτερόεντα. Σημειώσεις στην Οδύσσεια», «Δώματα Νυκτός. Εικαστικό ταξίδι στο ποίημα του Παρμενίδη», «Ιστορία δύο πόλεων», «Το γράμμα που δεν έφτασε», «Fragile paintings», «Κίονες και πεσσοί» και «Η κληρονομιά του Απόλλωνα».
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τις μνημειακές συνθέσεις του ζωγράφου -και καθηγητή στη σχολή Καλών Τεχνών- και την εγκατάσταση «Αλφάβητο 24».
Το έργο του Ψυχοπαίδη διακρίνεται για τα εξπρεσιονιστικά και τα αφαιρετικά χαρακτηριστικά του. Όπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Τάκης Μαυρωτάς στον κατάλογο της έκθεσης, το έργο του ζωγράφου εκφράζει την «εμμονή του […] να ακροβατεί συνεχώς, άλλοτε στρέφοντας το βλέμμα του στις αιώνιες μορφές της τέχνης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και άλλοτε βυθιζόμενος στοχαστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα».
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442