Αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες» για την Societe Generale
Συμβούλους προσλαμβάνει η Credit Agricole - η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας- για να εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς εξαγοράς της Societe Generale. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η BNP Paribas.
27
Συμβούλους προσλαμβάνει η Credit Agricole – η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας- για να εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εξαγορά της Societe Generale, σύμφωνα με πηγές που εμπλέκονται στις συνομιλίες.
Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, οι οποίες θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα των συνομιλιών, η δεύτερη μεγαλύτερη ως προς τα στοιχεία ενεργητικού γαλλική τράπεζα ζήτησε από τη θυγατρική της στον επενδυτικό τομέα Caylon και από τη Lazarus να εργαστούν σε μία πιθανή φιλική προσφορά εξαγοράς.
Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι έγιναν και σχετικές επαφές με τη Citigroup.
Η εκπρόσωπος της Credit Agricole Αν-Σοφί Ζαντίλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες.
Ωστόσο, δημοσίευμα στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, την Παρασκευή, υποστηρίζει πως ανώνυμη πηγή είπε ότι η Credit Agricole ενδέχεται να ενδιαφέρεται για τις διεθνείς δραστηριότητες της SocGen, καθώς και για τις δραστηριότητές της στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και της διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού.
Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε ο κύκλος των μνηστήρων για τη δοκιμαζόμενη από εσωτερική απάτη με κόστος 4,9 δισ. ευρώ SocGen διευρύνεται.
Την Πέμπτη, η BNP Paribas, η μεγαλύτερη ως προς τη χρηματιστηριακή αξία γαλλική τράπεζα, επιβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για εξαγορά της SocGen. Το 1999, η BNP είχε αποτύχει να εξαγοράσει την SocGen.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
