
Απογοήτευσαν την αγορά οι προβλέψεις της Amazon για τα κέρδη του 2008
Μολονότι τα κέρδη της Amazon στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 υπερδιπλασιάστηκαν, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε έως και 11% μετά τη λήξη των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ την Πέμπτη, καθώς οι προβλέψεις για το 2008 απογοήτευσαν την αγορά.
27
Μολονότι τα κέρδη της Amazon στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 υπερδιπλασιάστηκαν, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε έως και 11% μετά τη λήξη των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ την Πέμπτη, καθώς οι προβλέψεις για το 2008 απογοήτευσαν την αγορά.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της αυξήθηκαν στα 207 εκατ. δολάρια ή 48 σεντς ανά μετοχή, από 98 εκατ. δολάρια ή 23 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 42% στα 5,67 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία πούλησε περισσότερα DVD players, συστήματα GPS και παιχνίδια για την κονσόλα Wii της Nintendo.
Ωστόσο, οι προμήθειες και οι πωλήσεις λιγότερων κερδοφόρων για την εταιρεία προϊόντων συρρίκνωσαν το λειτουργικό περιθώριο κέρδους, κάτι που η Amazon είπε ότι ενδέχεται να επιταχυνθεί μέσα στο 2008.
Για το σύνολο του 2008, προβλέπει λειτουργικά κέρδη 785 – 985 εκατ. δολαρίων, σε πωλήσεις 18,8 – 19,8 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 1,18 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις 18,2 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή της εταιρείας μετά τη λήξη των συναλλαγών στη Γουόλ Στριτ την Πέμπτη υποχώρησε έως και 11% στα 65,32 δολάρια. Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 20%, ενώ το 2007 τα κέρδη ξεπέρασαν το 100%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο επίδομα ανεργίας: Υπό αξιολόγηση η πιλοτική εφαρμογή – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν
- Οι Νεάντερταλ ήταν οι πρώτοι οδοντίατροι, αποκαλύπτει δόντι 59.000 ετών
- Το Μουντιάλ πλησιάζει, ο Μέσι… ετοιμάζεται: Χατ τρικ και ασίστ για την Ίντερ Μαϊάμι (vids)
- Οι περιφερειακοί πόλεμοι στερούν διατροφή από σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- «Έπιασε δουλειά» στο νοσοκομείο «Μεταξά» ο Ντύλαν, ο πρώτος σκύλος θεραπείας
- Αυτό είναι το σπίτι-τρώγλη που ζούσαν τα έξι παιδιά στο Περιστέρι


