
Tο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα έχει εισπρακτικό στόχο, διαβεβαιώνει η Φ.Πετραλιά
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα έχει εισπρακτικό στόχο, τόνισε η υπουργός Φ.Πετραλιά σε συνάντησή της με τους δικηγόρους. Ακόμη είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κάνοντας λόγο για συνέχεια των συζητήσεων. Από την πλευρά τους οι νομικοί είπαν ότι η συνάντηση δεν προσέφερε ουδέν νεότερο και χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις μονόδρομο.
93
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα έχει εισπρακτικό στόχο, διαβεβαίωσε η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους του νομικού κόσμου. Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κάνοντας λόγο για συνέχεια των συζητήσεων με τον νομικό κόσμο της χώρας.
Από την πλευρά τους οι νομικοί είπαν ότι δεν αποκόμισαν τίποτα καινούριο από τη συζήτηση και χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις μονόδρομο.
Ειδικότερα, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά συναντήθηκε την Τετάρτη με τη Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Η κυρία Πετραλιά υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα έχει εισπρακτικό στόχο και θα κινείται στην κατεύθυνση ενός δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, επιδιώκοντας τον εξορθολογισμό, τη δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και τη δυνατότητα να παρέχονται όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες και παροχές προς τους ασφαλισμένους, ώστε να πιάνουν τόπο οι εισφορές τους.
Επίσης, η κυρία Πετραλιά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει, κάνοντας λόγο για συνέχεια των συζητήσεων με το νομικό κόσμο της χώρας και επιδίωξη να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης.
Εκ μέρους των δικηγορικών συλλόγων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση δεν προσέφερε ουδέν νεότερο στη συζήτηση για το ασφαλιστικό και χαρακτήρισε μονόδρομο τις κινητοποιήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι δικηγορικές οργανώσεις καλούν τους δικηγόρους σε αποχή από τα καθήκοντά τους στις 6 και 13 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ χαρακτηρίζει τον νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ασύμβατο με τις αρχές της Ένωσης
- Παναθηναϊκός: Ο Μπαλντίνι ψάχνει ήδη τον αντί-Μπενίτεθ
- Κόκκινο της φωτιάς – Οι εμφανίσεις από την παγκόσμια πρεμιέρα του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2»
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στον Ασπρόπυργο – Έκρυβαν σε βόθρο καραμπίνες και πινακίδες, 10 συλλήψεις
- Οι τέσσερις λόγοι που ορίστηκε ο Ευαγγέλου στον τελικό Κυπέλλου
- Μέτρα στήριξης: Στο τραπέζι η επέκταση επιδότησης σε diesel και λιπάσματα

