
Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Ιράκ
Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν την Τετάρτη από πυρά ανταρτών κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης στην επαρχία Σαλαχουντίν στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.
95
Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από πυρά ανταρτών κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης στην επαρχία Σαλαχουντίν στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.
Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλοι δύο στρατιώτες.
Ο αμερικανικός και ο ιρανικός στρατός έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση εκκαθάρισης των βορείων επαρχιών του Ιράκ από δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Αλ Κάιντα. Η δραστηριότητα επικεντρώνεται στις επαρχίες Σαλαχουντίν, Ντιγιάλα, Κιρκούκ και Νινευή.
Μέσα στον Ιανουάριο έχουν σκοτωθεί 19 Αμερικανοί στρατιώτες – οι 13 στην εκκαθαριστική επιχείρηση – ενώ ο συνολικός αριθμός τους από τον Μάρτιο του 2003 φτάνει τους 3.926.
* Νωρίτερα την Τετάρτη, γυναίκα που μετέφερε εκρηκτικά, ανατινάχτηκε στην Ντιγιάλαπαρασύροντας στο θάνατο εννέα άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μουσολίνι από τα πανέρια – αλλά Μουσολίνι
- Νέα ευρήματα στη Γκίζα δείχνουν «πιθανή κρυφή είσοδο» στην πυραμίδα του Μυκερίνου
- Νότια Προάστια: Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των ανηλίκων που χτυπούσαν περίπτερα και βενζινάδικα
- Στον Σάσα Βεζένκοφ ο τίτλος του MVP της Euroleague (vid)
- Κρήτη: Γλέντι με μπαλωθιές σήκωσε γειτονιά στο πόδι στο Ηράκλειο – Δύο συλλήψεις
- ΗΠΑ: Μαθητές σταμάτησαν σχολικό σε αυτοκινητόδρομο όταν λιποθύμησε η οδηγός



