
Συχνή η δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Νέα Υόρκη: Οι μισές έγκυες γυναίκες θα υποφέρουν από δυσκοιλιότητα σε κάποια φάση της κύησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυποObstetrics and Gynecology.
Νέα Υόρκη: Οι μισές έγκυες γυναίκες θα υποφέρουν από δυσκοιλιότητα σε κάποια φάση της κύησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυποObstetrics and Gynecology.
Ερευνητική ομάδα των Νοσοκομείων και Κλινικών του Πανεπιστημίου της Αϊόβα με επικεφαλής την Δρ Κάθριν Μπράντλεϊ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 103 υγιείς γυναίκες που ξεκινούσαν το πρώτο τρίμηνο της κύησης τους.
Το 24% ανέφερε δυσκοιλιότητα κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου, το 26% κατά το δεύτερο τρίμηνο και το 16% κατά το τρίτο τρίμηνο. Επίσης το 24% είχε δυσκοιλιότητα κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό.
Ο θηλασμός και άλλοι μεταγεννητικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία του εντέρου μετά την κύηση.
Οι γυναίκες που πήραν συμπληρώματα σιδήρου είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να έχουν δυσκοιλιότητα συγκριτικά με αυτές που δεν πήραν, ενώ οι γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα στο παρελθόν είχαν τριπλάσιο κίνδυνο δυσκοιλιότητας κατά τη διάρκεια της κύησης.
Δεν καταγράφηκε σχέση μεταξύ κινδύνου δυσκοιλιότητας και της ποσότητας της άσκησης των γυναικών ή της ποσότητας των φυτικών ινών που κατανάλωναν.
Έως και το 19% των γυναικών είχαν συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου σε κάποια φάση της κύησης και γι’ αυτό οι επιστήμονες προτείνουν την διερεύνηση της πιθανής σχέσης συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και εγκυμοσύνης.
health.in.gr
- Νέο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό: Εκτός προπόνησης και ο Χέιζ-Ντέιβις
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Παραιτούνται πριν τους «πάρει τις δουλειές» – Όταν ο αλγόριθμος σου «χτυπά την πόρτα»
- Ελβετία: Υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των social media από ανήλικους
- Επεισοδιακή καταδίωξη 19χρονου στο Χαλάνδρι – Τράκαρε με τους αστυνομικούς, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Premier League: Τα 10 πιο «ηχηρά» ονόματα που μένουν χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι
- Συνελήφθη 19χρονος που εκβίαζε ανήλικους και τους αποσπούσε χρήματα – Από έναν 14χρονο είχε πάρει 10.000 ευρώ

