71

Επιδεινώνεται ο καιρός για το επόμενο διήμερο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ήδη έκαναν την εμφάνισή τους οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή αναμένεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η ΕΜΥ αναμένει χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται χιονοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία, ενώ από το Σάββατο στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο (υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα) και την Πελοπόννησο (υψόμετρο πάνω από 350 μέτρα).

Την Κυριακή (16/12) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Εν τω μεταξύ, για επικείμενη καταιγίδα, μέσα στις επόμενες ώρες, στο Θερμαϊκό και τον Τορωναίο κόλπο, με σφοδρούς ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ, προειδοποίησε η ΕΜΥ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ