Επίθεση κουκουλοφόρων κατά οικονομικών μεταναστών στην Κρήτη
Επίθεση με θύματα οικονομικούς μετανάστες -η πέμπτη το τελευταίο δίμηνο- σημειώθηκε στα Χανιά, με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι ένας νεαρός αραβικής καταγωγής. Το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων διοργανώνει πορεία στις 18 Δεκεμβρίου και εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία.
30
Επίθεση με θύματα οικονομικούς μετανάστες σημειώθηκε στα Χανιά, με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι ένας νεαρός αραβικής καταγωγής.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, ήταν η πέμπτη επίθεση το τελευταίο δίμηνο στα Χανιά, με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν σε πλατείες και πάρκα της πόλης σε μετανάστες από το Μαρόκο, τη Λιβύη και τη Συρία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των θυμάτων, στις επιθέσεις μετέχουν και ανήλικοι: «Θέλουμε αυτά τα παιδιά να τα κερδίσουμε, να τους πούμε ότι δεν είναι αυτός τρόπος. Όμως πίσω από αυτά τα παιδιά βρίσκονται άλλοι που τα πείθουν να επιτίθενται σε μετανάστες» σημείωσαν μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Χανίων.
Τα μέλη του Φόρουμ προχωρούν σε πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης του ρατσισμού την ερχόμενη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα να προχωρήσουν σε συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς σε εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεκινά η επιβολή προστίμων από έξυπνες κάμερες – Σε ποια σημεία έχουν εγκατασταθεί
- Θεσσαλονίκη: Μείωση τζίρου κατέγραψε την εορταστική περίοδο το 77% των καταστημάτων
- Όταν ένα γκολ στο 96’ άλλαξε το ποδόσφαιρο
- Η νέα ψηφιακή εποχή του ΑΔΜΗΕ: Ένα «έξυπνο» και ανθεκτικό δίκτυο για το ενεργειακό μέλλον της χώρας
- Πτώσεις δέντρων στον παραλιακό δρόμο Βαρέας Μεγάρων – Έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων
- Ο πολιτικός Ντελέζ


