Διαψεύδει τα περί διαφωνιών με το υπουργείο Οικονομίας ο Δ.Αβραμόπουλος
Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομίας, δήλωσε ο Δ.Αβραμόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα υγείας, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική που ασκείται και συναρτάται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις. Βολές από ΠΑΣΟΚ.
38
Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομίας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα υγείας, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική που ασκείται και συναρτάται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως έχουν ωριμάσει πλέον όλα τα ανοιχτά ζητήματα και πρόσθεσε: «Προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς σε βαθιές τομές». Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του σχεδίου και απομένουν οι τελευταίες συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία για να προχωρήσει το νομοθετικό έργο.
Σημείωσε ακόμη ότι προχωρούν και άλλα νομοθετήματα, όπως αυτό για την πώληση προϊόντων καπνού σε νέους κάτω των 18 ετών και μία προωθημένη αγωγή υγείας στα σχολεία σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Παράλληλα, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, προωθείται μία πιο ολοκληρωμένη νέα πολιτική για το φάρμακο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα στον χώρο, με τη μείωση των δαπανών και των εξορθολογισμό τους.
Ο τομέας της Υγείας, υπογράμμισε, περνάει σε ένα καινούργιο στάδιο, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές και η νομοθεσία και κυρίως βάζουμε τάξη στο ακατάστατο τοπίο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε οικονομίες κλίμακας και σύντομα αποτελέσματα.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για τα χρέη των νοσοκομείων, τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομίας και σημείωσε ότι η πολιτική που ασκείται και συναρτάται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, δεν οδήγησε σε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική ευαισθησία.
Τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα επιβεβαιώθηκαν τα όσα έχουν ανακοινωθεί για τις εργασιακές σχέσεις και τις προσλήψεις προσωπικού και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2008 και έτσι προχωρούμε στους στόχους που έχουμε θέσει, είπε.
Βολές από ΠΑΣΟΚ
Η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας Μανώλης Σκουλάκης άσκησαν κριτική στον Δ.Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας: «Συνεχίζοντας σήμερα, ο υπουργός Υγείας, την τακτική των ανέξοδων ευχολογίων και των επικοινωνιακού τύπου διακηρύξεων, επιχείρησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγείας, πως τα πάντα βαίνουν καλώς στο δημόσιο σύστημα υγείας, προαναγγέλλοντας ξανά, μέτρα και παρεμβάσεις για το (ξανά)νοικοκύρεμα του ΕΣΥ.
»Προτού όμως εκτεθεί δημόσια, αναρωτήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος, πόσες φορές έχει εξαγγελθεί τα τελευταία 4 χρόνια -είτε από τον ίδιο είτε από τον κ. Ν.Κακλαμάνη- η ψήφιση των νομοσχεδίων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την αγωγή και προαγωγή υγείας και την αντικαπνιστική πολιτική και γιατί δεν έχει γίνει τίποτα έως σήμερα; […]
»Ας απαντήσει λοιπόν ο υπουργός Υγείας σε αυτά τα ερωτήματα και ας σκύψει πάνω από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας, δίνοντας λύσεις και παύοντας να «αγοράζει» απλά και μόνο πολιτικό χρόνο, συνεχίζοντας την -επί 45 μήνες- κυβερνητική ανυπαρξία έργου, στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της υγείας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Bιολάντα: Το επιχειρηματικό θαύμα που σκοτείνιασε μέσα σε μια νύχτα
- Ξεκινά η επιβολή προστίμων από έξυπνες κάμερες – Σε ποια σημεία έχουν εγκατασταθεί
- Θεσσαλονίκη: Μείωση τζίρου κατέγραψε την εορταστική περίοδο το 77% των καταστημάτων
- Όταν ένα γκολ στο 96’ άλλαξε το ποδόσφαιρο
- Η νέα ψηφιακή εποχή του ΑΔΜΗΕ: Ένα «έξυπνο» και ανθεκτικό δίκτυο για το ενεργειακό μέλλον της χώρας
- Πτώσεις δέντρων στον παραλιακό δρόμο Βαρέας Μεγάρων – Έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων


