
Έρευνα για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος της δημάρχου του Μιλάνου
Η Εισαγγελία του Μιλάνου «άνοιξε» έρευνα για κατάχρηση εξουσίας εναντίον της δημάρχου της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας, Λετίτσια Μοράτι. «Είμαι γαλήνια και ήρεμη» λέει η πρώην υπουργός του Μπερλουσκόνι, η οποία εξελέγη δήμαρχος με τα χρώματα της Forza Italia.
51
Η Εισαγγελία του Μιλάνου «άνοιξε» έρευνα για κατάχρηση εξουσίας εναντίον της δημάρχου της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας, Λετίτσια Μοράτι. «Είμαι γαλήνια και ήρεμη» λέει η 58χρονη Μοράτι, η οποία εξελέγη στη δημαρχία του Μιλάνου το 2006 με τα χρώματα της Forza Italia.
Ερευνάται η δράση και άλλων τεσσάρων στελεχών του δήμου.
Σύμφωνα με τους Μιλανέζους δικαστικούς, η Λετίτσια Μοράτι ευνόησε την πρόσληψη περίπου 90 προσώπων με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου σε θέσεις που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση και με μισθούς σαφώς ανώτερους του μέσου όρου, ενώ δεν διέθεταν τους κατάλληλους τίτλους για να αναλάβουν τέτοια καθήκοντα.
Η δήμαρχος δεν έλαβε υπόψη την εμπειρία και τις επαγγελματικές ικανότητες που απαιτούνται γι αυτού του είδους τις θέσεις. Ανάμεσα στους προσληφθέντες βρίσκεται και ο προσωπικός φωτογράφος της Λετίτσια Μοράτι, ο οποίος προσελήφθη στην υπηρεσία Τύπου της δημαρχίας.
Η δήμαρχος κατηγορείται επίσης ότι εξώθησε σε παραίτηση δέκα δημοτικούς αξιωματούχους, υποχρεώνοντάς τους να δεχθούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ώστε να απελευθερωθούν οι θέσεις που κατείχαν.
Τα γεγονότα που εξετάζονται από την Εισαγγελία του Μιλάνου ανάγονται στην περίοδο από τον Ιούλιο 2006 έως το Φεβρουάριο 2007. Επισημάνθηκαν στους δικαστικούς από πολλά μέλη της αριστερής αντιπολίτευσης.
Τα γραφεία της δημαρχίας ερευνήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από πράκτορες της οικονομικής αστυνομίας.
«Είμαι γαλήνια και ήρεμη» σχολίασε η 58χρονη Λετίτσια Μοράτι, η οποία εξελέγη στη δημαρχία της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας το 2006 με τα χρώματα της Forza Italia και πρόσκειται στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου υπήρξε υπουργός.
«Είμαι υπερήφανη για τον οργανισμό που δημιούργησα και, αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το ξανάκανα» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων




