Πρεμιέρα στο προ-προολυμπιακό τουρνουά με Ολλανδία
Πανέτοιμη για τον πρώτο αγώνα της στο προ-προολυμπιακό τουρνουά της Κατάνια είναι η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης, είναι η καλή απόδοση.
26
Πανέτοιμη για τον πρώτο αγώνα της στο προ-προολυμπιακό τουρνουά της Κατάνια είναι η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέκος Λεώνης, είναι η καλή απόδοση.
«Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ. Η πρόκριση είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και εξαιτίας της διαδικασίας που ακολουθείται. Είμαστε μία ομάδα με νέους και έμπειρους παίκτες, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Επιχειρούμε να κρατηθούμε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, παρ΄ όλα τα προβλήματα τραυματισμών και την προσπάθειά μας για ανανέωση» υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός.
Όπως και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο, η Ελλάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ολλανδία.
«Η Ολλανδία είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με εκείνη που αντιμετωπίσαμε στο Πανευρωπαϊκό. Τότε, μάλιστα, είχε έρθει με αδυναμία στο διαγώνιο, κάτι που δεν ισχύει σε αυτό το τουρνουά. Είναι έμπειρη ομάδα, όλοι οι παίκτες παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα -οι περισσότεροι στην Ιταλία-, κάτι που την καθιστά φαβορί για πρόκριση από τον υπο-όμιλο» είπε ο Μακεδόνας τεχνικός και συμπλήρωσε: «Έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια μεταξύ μας και γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Οι Ολλανδοί παίζουν πολύ τον πρώτο χρόνο με τους κεντρικούς, καθώς και από τη ζώνη τέσσερα. Αν και είναι φαβορί, έχουμε καλή παράδοση απέναντί τους».
Ένας από τους… υπεύθυνους που συνεχίστηκε η καλή παράδοση με τους «οράνιε», ο Νίκος Ρουμελιώτης (πήρε τον νικητήριο άσο στο τάι μπρεικ του αγώνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) εκτιμά ότι:
«Θεωρώ ότι οι Ολλανδοί έχουν δυναμώσει σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Είναι ένα παιχνίδι που, αν το κερδίσουμε, σίγουρα θα περάσουμε στα ημιτελικά. Ακόμη και να χάσουμε, όμως, δεν τελειώνει εκεί ο όμιλος. Πιστεύω ότι η ομάδα θα παίξει καλό βόλεϊ και θα φέρει το ίδιο αποτέλεσμα όπως τον Σεπτέμβριο!».
Ο Αλέκος Λεώνης θα αρχίσει τον αγώνα με τους Προύσαλη, Καρυπίδη, Γκιούρδα, Χατζηαντωνίου, Σμαραγδή, Ρουμελιώτη και λίμπερο τον Παπαδημητρίου. Πριν το παιχνίδι της εθνικής μας διεξάγεται ο αγώνας της Ιταλίας με την Κροατία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:
Α΄ υπο-όμιλος:
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (21.30): Ιταλία-Μαυροβούνιο
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου (18.30): Κροατία-Ιταλία
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου (21.00): Μαυροβούνιο-Κροατία
Β΄ υπο-όμιλος
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (19.00): Ολλανδία-Ρουμανία
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου (21.00): Ελλάδα-Ολλανδία
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου (18.30): Ρουμανία-Ελλάδα
Ημιτελικοί
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου:
Α ημιτελικός (17.00): 1ος Α – 2ος Β
Β Ημιτελικός (19.30): 2ος Α – 1ος Β
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου: Τελικός (19.00)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι έξι «μάχες» του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Eurobank Equities on Metlen: Resilient Profitability, Target Price of 56.20€
- Τα…. έβαλε με τον Μπόλντγουιν η σύντροφος του Ναν: «Σε σιχαίνομαι, μικρέ άντρα!» (pic)
- Τα πυρηνικά όπλα επιστρέφουν – Και έρχονται με «διάθεση εκδίκησης», μετά τη λήξη της συμφωνίας START
- «Μια ερωτική επιστολή προς όλους τους καλούς άντρες που γνωρίζω» – Η πρώτη ρομαντική κωμωδία του Αφγανιστάν
- Είναι ο χρόνος θεμελιώδες μέρος της πραγματικότητας; – Τι λέει η Φυσική εδώ και έναν αιώνα;


