
Συνεχίζεται η απεργία στους γαλλικούς σιδηροδρόμους παρά την προσέγγιση με τη διοίκηση
Ένατη ημέρα απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, ενώ οι συνομιλίες των συνδικάτων με τη διοίκηση των σιδηροδρόμων την Τετάρτη δεν απέφεραν καρπούς, παρά τα σημεία προσέγγισης που αναγνώρισαν κάποια συνδικάτα.
38
Ένατη ημέρα απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, ενώ οι συνομιλίες των συνδικάτων με τη διοίκηση των σιδηροδρόμων την Τετάρτη δεν απέφεραν καρπούς.
Ωστόσο, η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων, η SNCF, ανακοίνωσε πως σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρξουν περισσότερα τρένα και πυκνότερα δρομολόγια, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το απεργιακό κύμα φθίνει.
Η ηγεσία των συνδικάτων δήλωσε πως υπήρξε μικρή πρόοδος στις συνομιλίες με τη διοίκηση των σιδηροδρόμων την Τετάρτη. Ωστόσο, οι συνομιλίες επισκιάστηκαν από το σαμποτάζ στις γραμμές των τρένων ταχείας κυκλοφορίας, των TGV.
Αν και δεν υπήρξε λύση στην κρίση, ο επικεφαλής του πανίσχυρου συνδικάτου CGT δήλωσε ότι υπήρξαν σημεία προσέγγισης.
Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν για τη συνέχιση της απεργίας την Πέμπτη.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά θα προσφέρει κίνητρα για αυξήσεις μισθών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ


