93

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 2,9% το Σεπτέμβριο σε 3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε, από 2,1% το Σεπτέμβριο, σε 2,6% τον Οκτώβριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%.

Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε, από 2,2% το Σεπτέμβριο, σε 2,7% τον Οκτώβριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,8%.

Τον Οκτώβριο τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Μάλτα και την Ολλανδία (από 1,6%), τη Δανία και τη Φιλανδία (από 1,8%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Λετονία (13,2%), τη Βουλγαρία (10,6%) και την Εσθονία (8,7%).

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε 25 κράτη μέλη, μειώθηκε στη Βουλγαρία και παρέμεινε αμετάβλητος στη Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ