
Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων για την Αχαΐα
Παρατείνονται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων από τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις περιοχές των δήμων Αιγίου, Ακράτας, Διακοφτού, Συμπολιτείας, Αιγαίας και Ερινεού του νομού Αχαΐας.
27
Παρατείνονται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων από τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις περιοχές των δήμων Αιγίου, Ακράτας, Διακοφτού, Συμπολιτείας, Αιγαίας και Ερινεού του νομού Αχαΐας.
Οι προθεσμίες είχαν λήξει στο διάστημα από 27 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, καθώς οι πρόσφατες πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να απορυθμιστεί η κοινωνική και η οικονομική ζωή των επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές.
Σημειώνεται ότι η παράταση των προθεσμιών ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές και για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
Έτσι, όπως επισημαίνεται στην απόφαση, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές με προθεσμία καταβολής από 29/8/2007 έως 31/10/2007 που τυχόν καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών επιστρέφονται.
Συνάντηση για το Ταμείο Αλληλεγγύης
Ο κ.Αλογοσκούφης είχετο μεσημέρι της Παρασκευής συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείου Αλληλεγγύης).
Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του ΔΣ του Ταμείου και την απόφασή του να διατεθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους του κόστους ανοικοδόμησης των κατοικιών και κτισμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε ότι υπέγραψε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕΓ.Σουφλιά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία, μεταξύ άλλων, διατίθεται επιπλέον ποσό 50 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθεί το συνολικό κόστος ανοικοδόμησης.
Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε την απόφαση του Ταμείου για δαπάνη 4 εκατ. ευρώ που αφορά στην έκτακτη προμήθεια ζωοτροφών.
Οι ζωοτροφές θα διατεθούν σε εννέα νομούς της χώρας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και συγκεκριμένα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»

