Με πρόστιμο απειλεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού τη Vivartia
Στις 10 Ιανουαρίου 2008 θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η υπόθεση που αφορά στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων λαχανικών. Η Γενική Διεύθυνση πρότεινε την επιβολη προστίμου στη Vivartia επί τη βάσει των εικαζομένων παραβάσεων για καθορισμό τιμών και κατάχρηση θέσης.
93
Στις 10 Ιανουαρίου 2008 θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η υπόθεση που αφορά στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων λαχανικών.
Η Επιτροπή ερεύνησε αυτεπάγγελτα τον κλάδο και την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε ότι ολοκληρώθηκε η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, που προτείνει στην Επιτροπή την επιβολή προστίμου «επί τη βάσει των εικαζομένων παραβάσεων στην εταιρεία Vivartia για καθορισμό τιμών μεταπώλησης και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, λόγω επιβολής στους ειδικούς συνεργάτες της υποχρέωσης μη άσκησης ανταγωνισμού».
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας που διενήργησε η υπηρεσία στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων λαχανικών για τη διερεύνηση τυχόν παραβάσεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77 και 81, 82 της ΣυνθΕΚ, προέκυψαν στοιχεία για πιθανή παράβαση των ανωτέρω διατάξεων από την εταιρεία Γενική Τροφίμων ΑΕ (η οποία συγχωνεύθηκε στη Vivartia) σε συγκεκριμένους όρους των ιδιωτικών συμφωνητικών, που έχει συνάψει η εν λόγω εταιρεία με εταιρείες χονδρικού εμπορίου κατεψυγμένων τροφίμων.
Η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αφού προηγουμένως λάβει γνώση και των απόψεων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω λόγω τροχαίου
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/2): «Δράση» με Κύπελλο Ελλάδος Betsson και Premier League
- Marseaux: Το τραγούδι της «Hanomai» γίνεται video game με πρωταγωνίστρια την ίδια
- Ζελένσκι: Ανακοινώνει δημοψήφισμα και προεδρικές εκλογές στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων πολέμου
- H Euroleague έβγαλε ανακοίνωση με απολογητικό χαρακτήρα για το φιάσκο με τα εισιτήρια του Final Four
- Βάρη: Εμβόλισαν με αυτοκίνητο κατάστημα για να το ληστέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο
