Έξι νέες μονάδες για τη ΔΕΗ έως το 2014, εξαγοράζει το 30% της ΔΕΠΑ
Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η ΔΕΗ το σχέδιο για την εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ και την εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος, 4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία έξι νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στο διασυνδεδεμένο σύστημα, ως το 2014, συνολικής ισχύος 3.200 MW.
27
Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η ΔΕΗ το σχέδιο για την εξαγορά του 30% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και την εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος, 4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία έξι νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στο διασυνδεδεμένο σύστημα, ως το 2014, συνολικής ισχύος 3.200 MW.
Αυτές οι κινήσεις θα υλοποιηθούν παράλληλα με τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε ενεργειακό όμιλο με έξι νέες 100% θυγατρικές ανώνυμες εταιρείες υπό τη μητρική ΔΕΗ.
Το επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ συμπληρώνεται με έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του συστήματος μεταφοράς και των δικτύων, ενώ παράλληλα προωθείται σχέδιο για την ανάπτυξη μονάδων φυσικού αερίου 500 MW στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, την Τρίτη το ΔΣ της ΔΕΗ αναμένεται να εγκρίνει πρόταση για την άσκηση της option που έχει η επιχείρηση για την εξαγορά ποσοστού ως 30% της ΔΕΠΑ, καθώς και το σχέδιο για την Κρήτη.
Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ θα τεθεί το θέμα των έξι νέων μονάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Τι λένε οι συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με εντολή του Ρώσου πρώην δήμαρχου
- Κατασκοπεία: Όσα αποκάλυψε στη μαραθώνια απολογία του ο σμήναρχος – Στο μικροσκόπιο δύο απόστρατοι αξιωματικοί
- Αντζελίνα Τζολί: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς πληγές»
- Εκτός σχολείου η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν για να «σβήσουν» απουσίες
- Live: Λεβαδειακός – ΟΦΗ
- Σκηνές χάους στην τουρκική Βουλή: Άγριο ξύλο και γροθιές για τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης [βίντεο]