Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το βιβλίο της Ιστορίας
Τις πρώτες κρίσιμες αποφάσεις του για την επανεκτύπωση ή απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, τα κενά στα σχολεία και την εφαρμογή των νέων νόμων στα πανεπιστήμια, θα λάβει αυτή την εβδομάδα ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28
Τις πρώτες κρίσιμες αποφάσεις του για την επανεκτύπωση ή απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, τα κενά στα σχολεία και την εφαρμογή των νέων νόμων στα πανεπιστήμια, θα λάβει αυτή την εβδομάδα ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η αρχική απόφαση, η οποία θα φανερώσει και τη «γραμμή πλεύσης» του νέου υπουργού, θα είναι αν θα επανεκτυπωθεί το βιβλίο Ιστορίας ή θα αποσυρθεί για να επανέλθει το προηγούμενο, έπειτα από τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν για απόσυρσή του και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της προκατόχου του κας Μαριέττας Γιαννάκου.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε από τον άμβωνα του ιερού ναού τής του Θεού Σοφίας -στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας- ότι: «Το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά: Η ιστορική μας μνήμη, η εθνική μας ταυτότητα δεν είναι προϊόν διαπραγμάτευσης».
Δηλώσεις για το επίμαχο βιβλίο έκανε έξω από την εκκλησία και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι σε περίπτωση διατήρησής του «πλείστοι εκπαιδευτικοί και γονείς θα αντιδράσουν».
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στην περίπτωση που η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφασίσει την απόσυρση του βιβλίου, τότε θα υπάρξει πρόβλημα χρόνου όσον αφορά την εκτύπωση του προηγουμένου, αφού δεν είναι πιθανό να επιτευχθεί νωρίτερα από έναν μήνα. Επίσης, η συγγραφική ομάδα του βιβλίου σε αυτή την περίπτωση θα αναρτήσει στο Διαδίκτυο το διορθωμένο βιβλίο, ώστε να μπορούν να κρίνουν όλοι τις διορθώσεις που έγιναν.
Επίσης ο κ. Στυλιανίδης καλείται να λάβει άμεσα αποφάσεις για την κάλυψη των περίπου 8.000 κενών θέσεων που εντοπίζουν καθηγητές και δάσκαλοι στα σχολεία όλης της χώρας και να φροντίσει για την αποστολή όσων βιβλίων λείπουν.
Αλλά και στα πανεπιστήμια, που αυτές τις μέρες κάνουν αναπληρώσεις και εξεταστικές για να συνέλθουν από το «σοκ» της προηγούμενης κινητοποίησης, το τοπίο αρχίζει να θερμαίνεται ξανά. Επείγον πρόβλημα αποτελεί ήδη η επαναπρόσληψη εκατοντάδων συμβασιούχων πανεπιστημιακών, για την οποία όμως απαιτείται ψήφιση τροπολογίας που είχε κατατεθεί στη Βουλή αλλά λόγω των εκλογών δεν ψηφίστηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Οκτώ παιδιά φιλοξενούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο – Οι γονείς βρίσκονται στη φυλακή
- Το Total Eclipse of the Heart της Μπόνι Τάιλερ ξεπέρασε το ένα δισ. streams – «Σχεδόν τίποτα» τα έσοδα δηλώνει η ίδια
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Ανέσυραν την πέμπτη σορό από το εργοστάσιο Βιολάντα οι πυροσβέστες
- Ο Ιωαννίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει
- Δέντρο έπεσε πάνω σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Κατάκολο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός
- Ρώσος στρατηγός: Η Ρωσία κατέλαβε 17 κοινότητες και 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία τον Ιανουάριο