Επενδυτικά σχέδια 4,07 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται σε Κερκίνη και Πάικο
Το πράσινο φως άναψε για 33 επενδύσεις αγροτικού, βιοτεχνικού και τουριστικού χαρακτήρα, προϋπολογισμού 4,078 εκατ. ευρώ, στις περιοχές Κερκίνης-Πάικου της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα χρηματοδοτηθούν από τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).
93
Το πράσινο φως άναψε για 33 επενδύσεις αγροτικού, βιοτεχνικού και τουριστικού χαρακτήρα, προϋπολογισμού 4,078 εκατ. ευρώ, στις περιοχές Κερκίνης-Πάικου της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).
Τα 33 επενδυτικά σχέδια επελέγησαν μεταξύ των συνολικά 63, που είχαν υποβληθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) και τις τρεις εταιρίες -αντένες της, σε Σέρρες, Κιλκίς και Πέλλα.
Εγκρίθηκαν δε, οριστικά, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και εξέτασης των υποβληθεισών ενστάσεων στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης των ΟΠΑΑΧ, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» (ΕΠΑΑ-ΑΥ).
Από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί για το ΟΠΑΑΧ Κερκίνης εγκρίθηκαν εννέα επενδυτικά σχέδια, με συνολικό προϋπολογισμό 1.348.697 ευρώ, ενώ για εκείνο του Πάικου εγκρίθηκαν 24, ύψους 2.730.064 Ευρώ.
Τα 12 αφορούν στην εμπορία γεωργικών προϊόντων, πέντε στην ενίσχυση τοπικών εκδηλώσεων, έξι σε τουριστικές δραστηριότητες, οκτώ σε βιοτεχνικές δραστηριότητες και από μία στην προστασία της αγροτικής κληρονομιάς και στην προβολή της περιοχής.
Η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων-Τμήμα Προσανατολισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαλάνδρι: «Λες και είμαστε αγροτικές φυλακές» – Νέες καταγγελίες για την καθηγήτρια που έσβηνε απουσίες σε μαθητές
- Άρης: Εκτός και με τον Βόλο ο Γαλανόπουλος
- Κρήτη: Τι λένε οι συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με εντολή του Ρώσου πρώην δήμαρχου
- Κατασκοπεία: Όσα αποκάλυψε στη μαραθώνια απολογία του ο σμήναρχος – Στο μικροσκόπιο δύο απόστρατοι αξιωματικοί
- Αντζελίνα Τζολί: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς πληγές»
- Εκτός σχολείου η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν για να «σβήσουν» απουσίες