93

Την αίτηση για εισαγωγή στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Τέρνα Ενεργειακή αποδέχθηκε το ΔΣ του ΧΑ κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη. Επίσης, ένεκρινε την εισαγωγή νέων μετοχών της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπροσθέτως, εξέτασε και αποδέχθηκε τις τέσσερις πρώτες αιτήσεις των ΕΤΕ, Τράπεζα Κύπρου, Proton και Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ» για την εισαγωγή των μετοχών της στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του ΧΑ.

Επίσης, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

  • των 61.444.496 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias AE», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου 2007.

  • των 26.851 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «Τράπεζα Κύπρου AE», που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό του συγκροτήματος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 26η Σεπτεμβρίου 2007.

  • των εκδόσεων Τραπεζικών Ομολόγων, όπως αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Επιπροσθέτως, το ΔΣ του ΧΑ εξέτασε και αποδέχθηκε τις τέσσερις πρώτες αιτήσεις εταιρειών, οι οποίες πληρούν τα σχετικά κριτήρια για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά.

Οι εταιρίες αυτές είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛΤΔ, Proton Τράπεζα ΑΕ και Kύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Τέλος, το ΔΣ του Χρηματιστηρίου κατά τη συνεδρίαση του αποφάσισε την απόκτηση της ιδιότητας του «Διαπραγματευτή» της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ, του μέλους του ΧΑ «Solidus Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ