30

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές ασκεί ο Κ.Σημίτης. Ο τέως πρωθυπουργός σημειώνει ότι δεν μπορεί κανείς να σιωπήσει απέναντι σε μια τέτοια καταστροφή: «Έτσι αντιλαμβάνονται τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία; Ως καθεστώς σιωπής απέναντι σε μια τραγωδία;».

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Σημίτης σημειώνει ότι στο θέμα των πυρκαγιών η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή έδωσε σημασία στην επικοινωνία, στην παραγωγή ευχάριστων εικόνων, στην καλλιέργεια εντυπώσεων, στη χειραγώγηση των πολιτών.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι πάντοτε υπήρχαν οικοπεδοφάγοι, άνθρωποι ανισόρροποι που εκμεταλλεύονταν τις καιρικές συνθήκες για εμπρησμούς, αλλά ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένου σχεδίου ή τρομοκρατών.

«Χάθηκαν δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας, κάηκαν χωριά, καταστράφηκαν περιουσίες, έγιναν στάχτη 2,5 εκατ. στρέμματα και απαιτούν να σιωπήσουμε;» αναρωτιέται.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σημίτης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ ωραιοποιεί την εικόνα και αποσιωπά τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα.

Επαναλαμβάνει ότι από το 2004 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του δείκτη της ανεργίας, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει σήμερα πώς ακριβώς υπολογίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην πολιτική μισθών και εισοδημάτων, λέγοντας ότι μεγάλες κοινωνικές ομάδες βιώνουν μια σταθερά εντεινόμενη συμπίεση του πραγματικού εισοδήματός τους.

Τέλος, τονίζει ότι παραμένει οπαδός των σταθερών κυβερνήσεων και ότι ακόμα και αν μπουν 5 κόμματα στη Βουλή, στην πραγματικότητα οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις θα είναι τέσσερις, αφού ο ΛΑΟΣ δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ