Η σύγχρονη γενετική μηχανική δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να κλωνοποιήσει ένα Μαμούθ χρησιμοποιώντας κύτταρα από το σώμα του που έχουν διατηρηθεί στους πάγους της Σιβηρίας.

Ωστόσο, η συνεχής πρόοδος της μοριακής βιολογίας πιθανότατα θα μας δώσει σε μερικά χρόνια τη δυνατότητα χαρτογράφησης του DNA εξαφανισμένων ζώων ή ίσως ακόμη και ανθρώπων του Νεάντερταλ. Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρουμε να ανακαλύψουμε το σύνολο των γενετικών πληροφοριών, θα έχουμε τη δυνατότητα να συμπληρώσουμε τα κομμάτια που λείπουν βασισμένοι στο DNA σύγχρονων ζώων.

Έτσι, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τις ηθικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Έχει νόημα να ξαναφέρουμε στη ζωή ζώα μόνο και μόνο για να ζήσουν στην αιχμαλωσία; Αν τα αφήσουμε ελεύθερα δεν θα διαταράξουν την ήδη εύθραυστη φυσική ισορροπία; Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να κλωνοποιήσει νεκρούς ανθρώπους;

Πηγή: http://technowirenews.blogspot.com