Δεν διαπιστώνει η Κομισιόν παραβιάσεις στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για το Αλιβέρι
Ανοίγει ο δρόμος για την κατακύρωση του διαγωνισμού για την μονάδα φυσικού αερίου των 400MW στο Αλιβέρι στην κοινοπραξία της ΜΕΤΚΑ με την Alstom, καθώς η Κομισιόν γνωστοποίησε στη ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν παραβίαση του κοινοτικού δικαίου.
28
Ανοίγει ο δρόμος για την κατακύρωση του διαγωνισμού για την μονάδα φυσικού αερίου των 400MW στο Αλιβέρι στην κοινοπραξία της ΜΕΤΚΑ με την Alstom, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε στη ΔΕΗ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν παραβίαση του κοινοτικού δικαίου περί δημοσίων συμβάσεων.
Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι «έλαβε σήμερα 20/7/07 την από 18/7/07 επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά την καταγγελία για το διαγωνισμό προμήθειας και εγκατάστασης Μονάδας 400MW στο Αλιβέρι. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΕ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, στο παρόν στάδιο δεν διαθέτουν στοιχεία που να καταδεικνύουν παραβίαση του κοινοτικού δικαίου περί δημοσίων συμβάσεων όσον αφορά τα θέματα που έθιγε η εν λόγω καταγγελία».
Σημειώνεται ότι στα μέσα Απριλίου και μετά την εξέταση των οικονομικών προσφορών των ενδιαφερομένων η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ-Alstom είχε μειοδοτήσει στον εν λόγω διαγωνισμό της ΔΕΗ. Η έτερη κοινοπραξία των Damko Energy – Ansaldo είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού λόγω «διαφορετικότητας παραδοχών των τεχνικών όρων από τους δύο διαγωνιζομένους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
