Κάθειρξη 15 ετών στην πρόεδρο της Αστραία ΑΕΠΕΥ για εξαπάτηση επενδυτών
Ποινές κάθειρξης 5 έως 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έξι μέλη των ΔΣ των εταιριών παροχής υπηρεσιών ΑΣΤΡΑΙΑ και λήψης και διαβίβασης εντολών ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, για υπόθεση εξαπάτησης 1.054 επενδυτών με ίδιον όφελος που υπερβαίνει τα 11 δισ. δραχμές.
28
Ποινές κάθειρξης από 5 έως 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έξι μέλη των ΔΣ των εταιριών παροχής υπηρεσιών ΑΣΤΡΕΑ και λήψης και διαβίβασης εντολών ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, για υπόθεση εξαπάτησης 1.054 επενδυτών, πριν από περίπου έξι χρόνια.
Οι υπεύθυνοι των δύο εταιριών φέρονται να εξαπάτησαν εκατοντάδες επενδυτές του χρηματιστηρίου, υποσχόμενοι υψηλές αποδόσεις των κεφαλαίων που τους εμπιστεύονταν, αποκομίζοντας οι ίδιοι όφελος που υπερβαίνει, σύμφωνα με την δικογραφία, τα 11 δισ. δραχμές.
Το δικαστήριο επέβαλε στην πρόεδρο των δύο εταιριών Κωνσταντίνα Σχίζα κάθειρξη 15 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία χωρίς να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση της, γεγονός που είχε ως συνέπεια η κατηγορουμένη να οδηγηθεί στην φυλακή.
Με ανασταλτικό (αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους) καταδικάστηκαν πέντε συγκατηγορούμενοι της κ. Σχίζα στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11, 10, 9 και 5 ετών.
Η λειτουργία των δύο εταιριών έχει ανασταλεί με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Με αντιδράσεις η συζήτηση για τη συγκρότηση της διακομματικής για το αγροτικό
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε πρόταση στη συζήτηση για διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα
- O Ροντινέι έγινε… viral: Τραγουδάει το «Μα δεν τελειώσαμε» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (vid)
- Η ΑΙ μπορεί να γίνει φούσκα κερδοσκοπίας, λέει το αφεντικό της Microsoft
- Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά

