Tornado, laser standard, RSX και finn πήραν το εισιτήριο για το «Πεκίνο 2008»
Ολοκληρώνονται τα παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ολυμπιακών κατηγοριών στο Κασκάις της Πορτογαλίας, με την Ελλάδα μέχρι τώρα να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σε πέντε κατηγορίες. Τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση εξασφάλισαν τα tornado, τα laser standard, τα RS:X ανδρών και γυναικών, καθώς και στα Finn.
Ολοκληρώνονται τα παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ολυμπιακών κατηγοριών στο Κασκάις της Πορτογαλίας, με την Ελλάδα μέχρι τώρα να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου σε πέντε κατηγορίες, ενώ πολύ κοντά σε ένα εισιτήριο βρίσκονται και τα 470 ανδρών. Τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση εξασφάλισαν τα tornado, τα laser standard, τα RS:X ανδρών και γυναικών, καθώς και στα Finn.
Στα Finn ο Παπαθανασίου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και κατέλαβε την 5η θέση (5η και η Ελλάδα), ενώ στα Yngling οι Σ. Μπεκατώρου-Σ. Παπαδοπούλου-Χ. Χαραμουντάνη τερμάτισαν 16ες και η Ελλάδα ως χώρα 12η (προκρίθηκαν οι πρώτες 10).
Στα RS:X ανδρών την πρόκριση για την Ελλάδα εξασφάλισε ο Νίκος Κακλαμανάκης με τη 10η θέση (9η ως χώρα), ενώ ο Β. Κοκκαλάνης τερμάτισε 14ος και ο Γ. Φράγκος 23ος. Ο Σ. Λεονέττης κατετάγη 40ος, ο Γ. Καραγιώργος 54ος, ο Θ. Καμπάς 92ος. Το «εισιτήριο» πήραν οι πρώτες 25 χώρες.
Στα RS:X γυναικών η Αντωνία Φράι τερμάτισε στην 21η θέση (η Ελλάδα ως χώρα 11η), η Α. Δαύρου ήρθε 55η και η Α. Σκαρλάτου 64η (προκρίθηκαν οι πρώτες 20 χώρες).
Στα 49er έχουν γίνει 12 ιστιοδρομίες και οι Α. Παχούμας-Α. Σιούζιος είναι 41οι (η Ελλάδα είναι 20η και προκρίνονται οι πρώτες 13 χώρες) και οι Δ. Δήμου-Μ. Πατενιώτης βρίσκονται στην 48η θέση.
Στα 470 ανδρών έχουν διεξαχθεί εννέα κούρσες και την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποιούν οι Π. Καμπουρίδης-Γ. Ωρολογάς, οι οποίοι είναι 23οι και ως χώρα η Ελλάδα είναι 15η (προκρίνονται οι πρώτες 21). Οι Γ. Βασιλάς-Β. Μιτάκης είναι 34οι, οι Π. Μάντης-Θ. Πολυχρονίδης 38οι, οι Α. Κοσματόπουλος-Α. Παπαδόπουλος 45οι και οι Μ. Μηλαίος – Π. Καγιαλής 49οι.
Στα 470 γυναικών επίσης έχουν γίνει εννέα κούρσες και οι Μ. Σαμπάτη-Μ. Χιονά είναι 22ες. Η Ελλάδα είναι 16η και υπάρχουν κάποιες ελπίδες για πρόκριση (το «εισιτήριο» παίρνουν οι πρώτες 13).
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.