
Το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο αλλάζει το τοπικό κλίμα
Αν και απομένουν ακόμη δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του το φράγμα των τριών κοιλάδων αλλάζει ήδη το κλίμα σε αυτή την περιοχή της Κίνας. Η τεράστια τεχνητή λίμνη που δημιουργείται σιγά σιγά από τ
Αν και απομένουν ακόμη δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του το φράγμα των τριών κοιλάδων αλλάζει ήδη το κλίμα σε αυτή την περιοχή της Κίνας.
Η τεράστια τεχνητή λίμνη που δημιουργείται σιγά σιγά από το μεγαλύτερο φράγμα του κόσμου δεν έχει ακόμη προλάβει να γίνει η οικολογική καταστροφή που έχουν προβλέψει πολλοί περιβαλλοντολόγοι. Ήδη όμως οι συνέπειες ενός τόσο μεγάλου ανθρώπινου έργου είναι ορατές στο κλίμα της περιοχής.
Οι βροχές και τα χιόνια έχουν ήδη αυξηθεί καθώς η ακόμη ημιτελής λίμνη έχει πλέον διάμετρο 4 χιλιομέτρων αλλά υπάρχουν και περιοχές όπου η νέα κατάσταση έχω οδηγήσει σε αύξηση της ανομβρίας.
Υπολογίζεται ότι το φράγμα θα επηρεάσει το κλίμα μιας περιοχής με έκταση 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Πηγή: http://dsc.discovery.com
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα