51

Με «κατηγορώ» για ενθάρρυνση των αμβλώσεων η Αγία Έδρα αναστέλλει την οικονομική βοήθεια προς τη Διεθνή Αμνηστία και καλεί τους καθολικούς να σταματήσουν να προσφέρουν χρήματα για τις δραστηριότητες της διεθνούς οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Βατικανό κάνει λόγο για μεταστροφή της πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας στο ζήτημα των αμβλώσεων και ζητά από τους καθολικούς να σταματήσουν να στηρίζουν οικονομικά τη διεθνή οργάνωση.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει ότι δεν ενθαρρύνει την άμβλωση ως καθολικό δικαίωμα· δεν λαμβάνει θέση σχετικά με το ηθικό ζήτημα, όμως σημειώνει πως οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα της επιλογής σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή ένα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους.

«Όχι άλλη χρηματοδότηση της Διεθνούς Αμνηστίας μετά τη στροφή της υπέρ των αμβλώσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου καρδινάλιος Ρενάτο Μαρτίνο χαρακτήρισε την άμβλωση δολοφονία, λέγοντας πως «το να τη δικαιολογείς επιλεκτικά, σε περίπτωση βιασμού, είναι σαν να ορίζεις ως εχθρό ένα αθώο παιδί στην κοιλιά της μητέρας του, σαν κάτι που μπορεί να το καταστρέψεις».

Η διεθνής οργάνωση σημειώνει πως το Βατικανό παρερμηνεύει τη θέση της και θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ