
Αιματηρή έκρηξη βόμβας έσπειρε αναστάτωση στο κέντρο του Ναϊρόμπι
Αναστάτωση το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της κενυατικής πρωτεύουσας από έκρηξη βόμβας έξω από εστιατόριο. Δυό νεκροί και ανάμεσά νεκρός φέρεται ο άνδρας που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό, στους 31 οι τραυματίες. Σελίδες από το Κοράνι στον τόπο της έκρηξης.
51
Αναστάτωση τη Δευτέρα στο κέντρο της κενυατικής πρωτεύουσας από έκρηξη βόμβας έξω από εστιατόριο. Νεκρός φέρεται άνδρας που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό όπως και άλλος ένας ανθρωπος. Στους 31 ανέρχονται οι τραυματίες. Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν σελίδες από το Κοράνι.
«Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Αυτό είναι κάτι το ασυνήθιστο για το Ναϊρόμπι. Μπορεί να ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Δεν ξέρουμε ακόμα τίποτε» δήλωσε στο Reuters 20χρονος φοιτητής τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη.
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και η αστυνομία επιχείρησε να τους απωθήσει. Η πρόσοψη του εστιατορίου καταστράφηκε και οι γύρω δρόμοι γέμισαν με θραύσματα.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν σελίδες από το Κοράνι.
Ακολούθως εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Κένυας δήλωσε πως ο νεκρός είναι ο άνδρας που μετέφερε τη βόμβα. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε ένα νεκρό. Είναι ο καμικάζι» είπε Μόζες Μουσίκι, συντονιστής των πρώτων βοηθειών της οργάνωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη


